Stikkord

, , , , , , , , , , , , , ,

20150702_215346

Det er dessverre lenge siden siste oppdatering her på siden, men det betyr ikke at det ikke har vært noe å gjøre i sommer. Her kommer en liten gjennomgang av sommerens prosjekter. Så får vi se om vi ikke finner på noe mer utover høsten og vinteren.

Maling av hus
Det er synd at noe av det viktigste en må gjøre som huseier også er det som er kjedeligst, maling av hus.
I sommer måtte huset på Stalheim få et par nye strøk med maling (eller oljedekkbeis for å være korrekt). Først ble huset skrapet og vasket. Fargevalget falt på ‘Lillesand hvit’ på veggene og ‘Duggblå’ (denne fargen er nærmere grå enn blå) på hjørnekasser og vindskier, vi er godt fornøyd med valget.
Tiden strakk ikke helt til i år, så det gjenstår en vegg som må males neste år.


Oppussing av yttergang

En litt sliten og trist yttergang hadde behov for litt oppgradering etter lang og tro tjeneste.
Vi begynte med å bytte ut den gamle ytterdøren til en ny og sikrere variant.
Vegger og tak fikk noen nye strøk med maling, halvblank hvit i taket og ‘Hvit Lin’ på veggene, også baderomsdøren ble freshet opp med maling, nytt håndtak og ny låsekasse.

20150708_210249

Vi valgte å legge et nytt gulvbelegg fra Tarkett (Aquarelle Design, Istanbul, medium grey) med nostalgisk preg, etter husfruens ønske. Det nye gulvbelegget ble lagt oppå det gamle.

Vi byttet også ut møblene i gangen, vi gikk for hattehylle og skoskap i Hemnes serien fra Ikea. I tillegg ble en gammel trebutt, som har vært i familien i mange tiår, reparert og malt med ‘Retro blå’ farge.
Nå er yttergangen lys og trivelig, og det er mye hyggeligere å komme hjem, og ikke minst å ta i mot besøkende.

Utestue
Utestuen som ble bygget forrige sommer har også fått noen strøk med maling og spesialsydde puter.
Putene er sydd av møbeltapetserer Harald Tennøy hos Tennøy Møbel AS i Askim, noen ganger må selv vi overlate noe til proffene 🙂

20150702_215346